Anđeli moji

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je angel-1891440_1280-1-1024x638.jpg

Odlomak

Anđeli moji – tko su, što rade, kako ih možemo pozvati u svoj život

Anđeli – ta prekrasna bića sa svojim moćnim pernatim mekanim krilima, koji pružaju zaštitu, utjehu, toplinu, koji nas u svom naručju podižu i nose nas preko izazovnih situacija kada ih pozovemo ili nas spašavaju jer nam još nije vrijeme za otići (samo i jedino kada smo u životnoj opasnosti, a  još nije vrijeme za napustiti ovo tijelo koje nastanjujemo, anđelima je dozvoljeno uplesti se u naš život).

Postoji devet razina anđela. Prijestolja, Gospodstva, Kneževine, Serafimi, Kerubini, Moći, Vrline, Arkanđeli i Anđeli.

Postoji devet razina duhovnih bića koja su grupirana u tri reda:

– Najviši redovi: Serafini, Kerubini, Prijestolja

– Srednji redovi: Dominioni, Vrline, Moći

– Najniži redovi: Poglavari, Arkanđeli, Anđeli

Anđeli – Prijestolja -Nosioci Božjeg Prijestolja

Prijestolja, također poznata kao ofanimi (offanim), su anđeli koja funkcioniraju kao stvarna Božja kočija koju voze Kerubini. Karakterizira ih mir i pokornost.

Prijestolja spominje apostol Pavao u Kološanima, 1:16. „ Jer je u njemu sve stvoreno, što je na nebu i na zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo prijestolja, ili gospodstva, ili poglavarstva, ili vlasti: sve je po njemu i za njega stvoreno.“  Prema Novom zavjetu, ova visoka nebeska bića su među tim Redovima u Kristovoj službi. Oni su nosioci Božjeg prijestolja, otuda i naziv.

Anđeli – Dominioni – Čuvari Božanskog Poretka

Dominioni – također poznati kao Gospodstva žive u Drugoj sferi. Dominioni reguliraju odgovornosti nižih anđela. Oni održavaju Božanski poredak. Rijetko se čine fizički vidljivima za ljude. Ali kada to učine, opisuju ih kao iznimno lijepa bića.

Ovi prekrasni anđeli su kanali između ljudskih bića i Božjeg milosrđa. Oni također donose Božju bezuvjetnu ljubav prema nama. Ova nebeska bića puna su milosrđa i ljubavi. Ali oni također imaju ogroman osjećaj za pravdu. Stoga pokušavaju uravnotežiti dvije najvažnije stvari u ovom materijalnom svijetu, ljubav i istinu.

Kao primjer Dominiona možemo spomenuti Zadkiela. On je spriječio Abrahama da žrtvuje svog sina.

Dominioni su zaštitnici i pomagači vođa. Oni odgovaraju na molitve onih koji zauzimaju vodeći položaj. Ova nebeska bića ispunjavaju vođe osjećajem pravde i milosrđa.

Anđeli – Poglavari ili Zapovjednici – Zapovjednici unutar božanskog reda

Poglavari ili Zapovjednici su anđeli koji vode i štite nacije ili skupine naroda i institucija. Poglavari predsjedaju četama anđela i zadužuju ih za ispunjavanje božanske službe.

Poglavari su prvi zbor treće anđeoske hijerarhije. Trećoj sferi pripadaju oni anđeli koji obavljaju funkciju glasnika Neba. Oni su ti koji prolaze suvereni karakter s moći zapovijedanja unutar božanskog reda.

Poglavari surađuju s Anđelima Moći u upravljanju ljudskom politikom, primajući naredbe izravno od Anđela Moći.

Oni čine most između materijalne manifestacije i duhovne suštine. To su anđeoska bića s oblikom sličnim zrakama svjetlosti, vrše svoje utjecaje iz orbite Venere. Oni su duhovi povijesti i vremena, čuvari i zaštitnici naroda i zemalja, i svega što je vezano uz njihove probleme i događaje, uključujući politiku, vojsku, probleme, trgovinu i razmjenu.

Ovi anđeli se spominju u Prvoj Petrovoj Poslanici, 3:21-22 – On (Krist) je sada na nebu, pored Boga, i vlada nad svim anđelima, koji je s desne strane Bogu, nakon što je uzašao na nebo i stekao suverenitet nad anđelima, poglavarstvima i moćima.

Anđeli – Serafini – Služitelji Božjoj volji

Serafini su red nebeskih bića koja su se stoljećima poštovala kao neke od najmoćnijih nebeskih sila u postojanju, a tekstovi ranih religija ih opisuju kao „vatrene” koji su stajali najbliže Božjem prijestolju.

Ovi anđeoski glasnici često su prikazivani sa šest krila i plamenim očima, a njihova je prisutnost toliko briljantna da se kaže da je ispunila nebo.

Serafini se često opisuju kao dio Nebeske vojske, skupine anđela koji bez pitanja služe Božjoj volji. Oni su poznati po svojoj mudrosti, znanju i razumijevanju božanske volje.

Vjeruje se da im je dodijeljen poseban pristup nebeskim tajnama i misterijama i da služe kao posrednici između Boga i čovječanstva.

U duhovnim stvarima, oni pružaju utjehu i vodstvo kroz poruke nade i obećanja: u svjetovnim slučajevima, oni nude savjete o upravljanju životnim izazovima s milošću i poniznošću.

Serafini su snažan podsjetnik na Božju prisutnost u svim aspektima našeg života, omogućujući nam izravan pristup Njegovoj beskrajnoj ljubavi i milosti.

Povezivanjem sa Serafinima možemo primiti božansko vodstvo i snagu koja će nam pomoći u teškim vremenima.

“U godini smrti kralja Uzije vidjeh Svemogućega gdje sjedi na prijestolju visoku i uzvišenu. Skut je njegov ispunjavao hram.

Serafini su stajali pred njim. Svaki je imao šest krila. Dvjema je zaklanjao lice svoje, dvjema noge svoje, a dvjema se lebdeći držao.

Jedan je vikao drugome: „Svet, svet, svet je Gospod nad vojskama! Puna je sva zemlja slave njegove.“ – Izaija, 6:1-2..

Anđeli – Kerubini – Čuvari Zapisa

Kerubini su prvi red od devet zborova anđela. Zajedno sa Serafinima i Prijestoljima. Njihovo ime znači “sveznajući”. Oni su drugi po redu Bogu i potpuno su okrenuti Njemu.

Kerubini su opisani u Otkrivenju u Novom zavjetu. Prvi put se pojavljuju u Bibliji, u Postanku 3:22. „I izgnav čovjeka postavi pred vrtom Edenskim Kerubina s plamenijem mačem, koji se vijaše i tamo i amo, da čuva put ka drvetu od života.“

Drugi opis je u Ezekielu 1:4-28, kada se Kerubini pojavljuju kao živa bića s četiri lica i četiri krila.

Uloga Kerubina u početku je bila zaštita Edenskog vrta i uklanjanje Adama i Eve. Iz Postanka 3:24 saznajemo da su Kerubini bili dodijeljeni da čuvaju drvo života s plamenim mačevima. Druga uloga je služiti Bogu i prenijeti njegova uputstva drugim duhovnim bićima/anđelima kako bi mogli biti dio Božje slave. Kerubini štite mjesta bogoslužja i vladare/ministre. Oni rade na nebeskim zapisima kako bi održali red u svemiru. Oni pomažu ljudima u čišćenju negativnosti kako bi i oni mogli pronaći slavu, snagu duše, duhovnu svijest i obratiti se višoj mudrosti.

Poglavari Kerubina su Ofaniel, Rikbiel, Čerubiel, Rafael, Gabriel, Zofiel. Oni rade s Arkanđelom Metatronom kako bi zabilježili sve životne putove, odluke i mudrosti.

Kerubini su poznati po svojoj čistoći i glasnicima čiste ljubavi u životima ljudi. Oni će ukloniti sve što vas sprječava da vidite vlastito božansko svjetlo i privučete ljubav koju zaslužujete. Kerubin je iznimno moćan i surađivat će s vašim anđelima i duhovnim vođama kako bi im dao mudrost ili zapise potrebne da vas vode, postaviti vas u svjetlo gdje možete vidjeti ljubav u svakoj stvari oko sebe i privući samo pozitivne ljude ili situacije.

Anđeli – Elohimi – Anđeli Moći

Anđeli moći su anđeli snage, oni idu uspostaviti red kad god je ugrožen, predvođeni arkanđelom Kamaelom. Anđeli Moći / Elohimi na hebrejskom / opisani su kao anđeoska bića raznih boja. Oni su nositelji svijesti i čuvari povijesti. Anđeli rođenja i smrti su Elohimi.

Njihov posao je nadgledati raspodjelu moći čovječanstvu, u njihovo ime. Pavao iz Tarza koristi izraz Moć u poslanici Kološanima i u poslanici Efežanima.

Elohimi su oni koji tjeraju napade zla i pomoću kojih se njegov napad slabi, drže pod kontrolom tiranije demona kako ne bi prešli granicu.

Elohimi nas vode da eliminiramo sve što ne potvrđuje naš identitet. Elohimi su odgovorni za alkemijski rad transformacije bića. Oni dovršavaju proces pomažući razviti hrabrost, introspektivnu snagu, sposobnost vođenja unutarnjeg rasta, te da se sa vjerom suočimo sa psihološkim i materijalnim poteškoćama.

Anđeli – Vrline – Održavatelji reda u svemiru

Vrline su anđeli koji održavaju red u svemiru. Vrline se ponekad oslanjaju na hrabrost i snagu. Oni predsjedaju obraćenjima i podupiru pokajničke grešnike koji nastoje ispraviti svoje mane.

Vrline su Peti anđeoski zbor. Njihovo ime znači nepokolebljiva hrabrost, vlastita osobina čovjeka, a time i vještina, fizička hrabrost.

U 19. poglavlju Knjige Izlaska Jahve se priprema Mojsiju dati tablice zakona. Tu je grmljavina, kiša, oluje, munje blješte u oblacima, i na kraju potres oko planine Sinaj.

Nekoliko dana nakon posljednjeg Uskrsa koji će proći na ovom svijetu, Isus propovijeda u Jeruzalemskom hramu. Svojim učenicima i mnoštvu koje ga je došlo slušati on pokazuje znakove posljednjih vremena: „I odmah će po nevolji dana tijeh sunce pomrčati, i mjesec svoju svjetlost izgubiti, i zvijezde s neba sparti, i sile nebeske pokrenuti se.

I tada će se pokazati znak sina čovječijega na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće sina čovječijega gdje ide na oblacima nebeskima sa silom i slavom velikom.

I poslaće anđele svoje s velikijem glasom trubnijem; i sabraće izabrane njegove od četiri vjetra, od kraja do kraja nebesa.“ – Matej 24:29-31.

Anđeli Vrline su najprije anđeli čuda. Vrline, zapovijedajući vjetrovima, mogu smiriti oluju, zaustaviti sušu stvaranjem kiše.

Arkanđeli

Arkanđeo Mihael

Arkanđeo Mihael vjerojatno je najpoznatiji od svih arkanđela. On je veliki zaštitnik.

Možete pozvati Mihaela kada vam treba zaštita bilo koje vrste. Ako ste uplašeni ili zabrinuti za svoju sigurnost, Mihael će biti tu da vam pomogne.

On nudi hrabrost i vodstvo kada se osjećate izgubljeno, i voli pomagati iscjeliteljima da obavljaju svoj posao.

Arkanđeo Mihael često se prikazuje kako drži moćan mač. Arkanđela Mihaela pozivamo u postupku kada želimo prekinuti energetske poveznice sa nečime što nam više ne služi.

Arkanđeo Rafael

Arkanđeo Rafael pomaže u fizičkom iscjeljenju. On je tu za vas kada ste bolesni, a ako ste iscjelitelj ili radite u zdravstvu, možete vjerovati da je uvijek uz vas.

Kada je riječ o mentalnom zdravlju ili ovisnosti, Raphael će vas uputiti da se oslobodite straha i stresa kako biste mogli vratiti svoj unutarnji mir. On će vas uvijek voditi prema skladu.

Arkanđeo Rafael često se povezuje s iscjeljujućom smaragdno-zelenom svjetlošću. Možete zamisliti da ovo svjetlo okružuje sve zdravstvene probleme za koje trebate njegovu pomoć.

Arkanđeo Gabrijel

Arkanđeo Gabrijel je Božji glasnik i anđeo komunikacije. On pomaže umjetnicima, piscima i učiteljima da podijele svoje poruke s jasnoćom i značenjem.

Ne morate biti profesionalni komunikator da biste pozvali Gabrijela. Ako imate problema s izgovaranjem ili izražavanjem riječi, Gabrijel će vam pomoći pronaći pravo da to kažete.

On je također moćan vodič u odnosu s djecom. Arkanđeo Gabrijel je onaj kojeg treba zazvati ako imate problema sa začećem, trudnoćom ili porodom.

Arkanđeo Ariel

Ako imate životinje i brinete o zaštiti našeg okoliša, povežite se s Arkanđelom Arielom. On je zaštitnik  prirode i štiti resurse planeta, ekosustav i sve životinje.

Možete ga pozvati kada se želite dublje povezati s prirodom. Možete ga pozvati da vas prati na planinarenju, plivanju ili vožnji biciklom. Ako ste zagovornik životinja ili zagovornik okoliša, pozovite arkanđela Ariela da podrži vaš rad.

Arkanđeo Jofiel

Jofiel, čije ime znači “Božja ljepota” je arkanđeo koji podržava umjetnike. On je arkanđeo kreativnosti, mudrosti i novih ideja. Jofiel čisti kaos i unosi mir u naše živote. Možete ga pozvati da manifestira ljepotu u vašem životu i vrati vaše misli o ljubavi.

Arkanđeo Azrael

Arkanđeo Azrael pomaže ljudima kada umiru i pomaže dušama koje su tek prešle da se prilagode duhovnom carstvu. Azrael je također tu za vas ako tugujete zbog gubitka. Možete ga zamoliti za utjehu i snagu u svojoj tuzi.

Ako pomažete ljudima koji se liječe od tuge, možete pozvati Azraela da radi s vama i da zaštiti vašu energiju kako ne biste apsorbirali tuđe emocije.

Važno je napomenuti da Azrael ne pomaže samo u konačnom prijelazu. Ako prolazite kroz neku vrstu promjene u životu, možete pozvati Azraela za vodstvo.

Arkanđeo Šamuel

Misija arhanđela Šamuela je pomoći donijeti mir svijetu. Zovete ga i kada patite od tjeskobe, imate poteškoća u vezi ili vam je teško nekome oprostiti.

Šamuel nam pomaže nositi se s teškim vremenima i daje nam hrabrost tamo gdje se osjećamo poraženo i usamljeno. On je arkanđeo kojeg možete pozvati ako rješavate probleme u braku, iscjeljujete se nakon prekida ili želite unijeti mir u bilo koju vrstu veze.

Šamuelova prisutnost vrlo je važna i na društvenoj razini. Ako želite izliječiti podjele i razdvajanja unutar zajednica, pronaći zajednički jezik i obnoviti jedinstvo, slobodno zamolite arkanđela Šamuela za pomoć.

Tvoj anđeo čuvar

Svi mi imamo anđela čuvara koji je posvećen našem duhovnom rastu. Njihova misija je da nas služe, vode i štite dok nam pomažu na našem duhovnom putu.

Dok arkanđeli rade sa svima, tvoj anđeo čuvar radi isključivo s tobom. Ima bezuvjetnu ljubav prema tebi i uvijek je uz tebe. Iako su uvijek dostupni, neće intervenirati u tvoj život bez tvoje slobodne volje, bez da si ga pozvao (jedino ako postoji situacija opasna po život koja se dogodi prije nego što dođe vrijeme da napustimo svoje tijelo). Tvoj anđeo čuvar uvijek je spreman. Samo ga trebaš pozvati.

U Sound of Hope možeš naučiti kako se povezati sa svojim anđelom čuvarom. Izgradit ćemo vezu s tvojim anđelom čuvarom, otvoriti je i moći ćeš stupiti u kontakt sa svojim anđelom čuvarom kad god to poželiš.

Prijavi se ovdje za couching za 60 €. – Prijavnica

Što ćeš dobiti nakon couchinga?

  • Trajno otvoren kanal za uspostavljanje veze sa tvojim anđelom čuvarom
  • Ime tvog anđela čuvara
  • Poruku tvog anđela čuvara koja je u tom trenutku najbitnija za tebe
  • Odgovor na tvoje pitanje koji će dati tvoj anđeo čuvar
  • Naučit ćeš kako se zaštiti uz pomoć anđela

Znaš li da ima jako puno anđela, ne samo anđeo čuvar? Sound of Hope će te rado povezati sa svima.

Izvor biblijskih citata: www.biblija.biblija-govori.hr

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je angel-1891440_1280-1-1024x638.jpg