Voda

Voda je najvažniji kemijski spoj na Zemlji bez kojega život u postojećem obliku nije moguć. Zauzima više od dvije trećine Zemljine površine.

Uloga vode je mnogoznačna. Ona je ključna potreba, dom (stanište), lokalni i globalni resurs, prometni koridor i regulator klime.

Voda je nezamjenjiv sastojak hrane. Važna je za normalno funkcioniranje ljudskog organizma – sudjeluje u svim biokemijskim reakcijama u organizmu čovjeka i štiti dijelove tijela od udaraca. Čini oko 60-70% tjelesne mase odraslog čovjeka i nešto više kod djece. Stoga je neophodna i važna za život i zdravlje.

Dr. Masaru Emoto je rođen u Japanu. Diplomirao je kao doktor alternativne medicine na Općinskom Sveučilištu Yokohama, kao i na Međunarodnom Otvorenom Sveučilištu. Kao samostalni izdavač objavio je nekoliko knjiga na temu vode.

Proučavajući vodu i njene kristale došao je do vrlo zanimljivih i vrlo važnih spoznaja. Proučavao je vodu izlažući je suprotnostima poput riječi:

Mržnja – zahvalnost

Ljutnja – ljubaznost

Strah – hrabrost

Smrznuo bi kristale vode koji su bili izloženi vibracijama napisanih riječi i utvrdio kako od lijepih riječi voda čini prelijepe kristale, dok voda koja je podvrgnuta riječima niže vibracije stvara kristale koji djeluju nepravilno, zbunjujuće, pa čak i ružno.

Koliko je važno Dr. Masaruovo proučavanje vode objašnjavam na mojim tretmanima i podučavam kako ćete sami sebi napraviti zdravu vodu.

 

Izvori informacija za ovaj tekst:

www.enciklopedija.hr

www.javno-zdravlje.hr

www.eea.europe.eu

Knjiga: The Hidden Messages in Water, dr. Masaru Emoto